I Obert Escacs Actius Poble-Sec

alt text

El dissabte 22 de juny del 2024 va tenir lloc a Barcelona el “I Obert d’Escacs Actius del Poble-sec”, torneig candidat aquest any al Circuit Català d’Oberts Internacionals. Aquest torneig forma part de les activitats que vam dur a terme al llarg de l’any del centenari de l’Escacs Comtal Club tot i que, malauradament, ens vam veure obligats a endarrerir la seva celebració.

El torneig es va dur a terme a la seu del club, el centre cívic El Sortidor, i va reunir a 110 jugadors d’arreu de Catalunya i d’altres d’internacionals, un èxit de convocatòria superant totes les expectatives. En ser la primera edició i tractant-se d’organitzadors novells, al llarg de tota la preparació ens va acompanyar la incertesa de quina participació tindríem el cap de setmana de Sant Joan. El resultat, però, va ser una molt bona acollida tot demostrant que la salut dels escacs a Catalunya és molt forta.

Pel que fa als jugadors, vam comptar amb la presència de Grans Mestres i Mestres Internacionals, entre ells en Gerard Ayats, actual Campió Absolut de Catalunya, que es va proclamar vencedor de forma incontestable amb 8’5 punts de 9. En el podi el van acompanyar el MI Jonathan Cruz, en 2a posició i 7,5 punts i el GM Miguel Muñoz en 3a posició i 7 punts. Amb aquesta darrera puntuació va haver un empat de fins a 5 jugadors. Tots ells van guanyar trofeus que duien el nom dels jugadors i figures més rellevants de la nostra història, en honor al centenari que recentment hem celebrat.

La participació dels membres del Comtal va ser molt bona. Alguns d’ells animats per poder participar per primer cop d’un esdeveniment del que també eren partíceps. Volem agrair la tasca de tots ells i destacar especialment a aquells jugadors del club que van obtenir un premi. En Daniel Santos, cada cop més a prop de ser Mestre Català, va obtenir un meritori 9è lloc i el 1r premi en el tram B. El jove jugador sub 16 Sherab Odsel Nepali continua la seva progressió imparable tot obtenint la 2a posició en el Tram D, deixant escapar en la darrera partida opcions d’assolir una posició millor al torneig. En Gevorg Avagyan, un autèntic apassionat dels escacs, va veure recompensat el seu bon joc en el torneig amb una esplèndida 1a posició en el Tram E. Finalment, en Francesc Millaret, es van endur el premi a Millor Jugador Local, trofeu que segur que guardarà amb molta estima.

Volem donar les gràcies a tots els jugadors i jugadores per la bona acollida que va tenir l’Actiu del Poble-sec. Estem molt agraïts i ens dona molta energia de cara a la propera edició.

També volem fer públic l’agraïment a tots els nostres socis que van participar i ens van ajudar d’una forma o altra. Sense vosaltres no tindria sentit fer tot el que fem. Agrair els àrbitres del torneig, van fer una feina exemplar i sempre ens van mostrar molt col·laboratius davant qualsevol dubte. Finalment, des de l’Escacs Comtal Club, volem donar les gràcies per comptar amb la presència del president de la Federació, en Pepo Viñas, i de tota la feina que es fa des de la federació amb l’objectiu que tots els esdeveniments es desenvolupin de la millor manera possible, en especial a la Cristina i l’Ivan. Esperem haver estat a l’altura de l’exigència del Circuit Català i treballarem per fer possible la 2a edició de l’Actiu del Poble-sec.

Chess-Results

Publicat el 04/07/2024